Etusivu > Merenkulkijat > Merenkulkuammatit > Laivakokki

Laivakokki

Laivakokki työskentelee aluksen keittiössä valmistaen matkustajille ja henkilökunnalle aterioita. Hän huolehtii myös keittiön puhtaanapidosta ja ruokavarastoista. Laivakokit työskentelevät matkustaja- ja rahti-aluksilla. Laivakokki työskentelee aluksen keittiössä valmistaen sen matkustajille ja henkilökunnalle aamiaisen, lounaan ja päivällisen.

Tehtäviin kuuluu kylmien ja lämpimien ruokien valmistus samoin kuin arkisten ja juhlavien ruokien valmistus. Pitkän linjan aluksilla kokki myös leipoo ruoka- ja kahvileivät. Matkustaja-aluksilla kokki voi erikoistua kylmäkön tehtäviin.

Yleisimmin rahtialuksella on vain yksi kokki. Matkustaja-aluksilla kokkien määrä riippuu laivan koosta, esimerkiksi suurella autolautalla tarvitaan monia kokkeja.

Laivakokit voivat työskennellä matkustaja-aluksilla, erilaisilla rahti-aluksilla sekä jäänmurtajilla ja hinaajilla.

Koulutus

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa hotelli- ja ravintola-alan perustutkinnon, ravintolakokki. Lisäksi vaaditaan merenkulkualan edellyttämä turvallisuuskoulutus, joka voidaan sisällyttää tutkintoon.

Kelpoisuusehdot

Laivakokin pätevyyskirjan saamiseksi vaaditaan vähintään 17 vuoden ikä sekä laivakokin koulutus. Laivakokin pätevyyskirja on voimassa toistaiseksi. Merenkulkualan koulutusta antava oppilaitos kirjoittaa todistuksen laivakokin koulutuksesta. Lisäksi tulee olla voimassa oleva hygieniapassi.

 

SÄHKÖINEN ASIOINTI

Merenkulkijat

Loki-palvelu>

Varustamot

Ankkuri-palvelu>

Hallinto

Extranet >