Etusivu > Tietoa Merimieseläkekassasta > Tiedotteet > Lehdistötiedote - Merenkulkijoille tyoterveyspalveluja tarjoava Maresan osaksi Mehilaista

Lehdistötiedote - Merenkulkijoille tyoterveyspalveluja tarjoava Maresan osaksi Mehilaista

Julkaisun alkamispäivämäärä: 13.12.2019 10:00

​​Lehdistötiedote - Julkaisuvapaa 13.12.2019 klo 10.00

Mehiläinen ja merenkulkijoiden työterveyshuoltoa tarjoava Maresan ovat allekirjoittaneet liiketoimintakaupan, jonka myötä Maresan siirtyy osaksi Mehiläistä 1.1.2020 alkaen. Kaupalla ei ole vaikutuksia asiakassopimuksiin ja henkilökunta siirtyy Mehiläiseen ns. vanhoina työntekijöinä.

 
Maresan Oy perustettiin vuonna 2017, mutta yrityksen taustalla on vuosikymmenten kokemus merenkulkijoiden työterveyshuollosta. Yrityksen tarkoituksena on tuottaa palveluja merkittävälle osalle suomalaista merenkulkua sekä toimia aktiivisesti merenkulkijoiden työkyvyn ylläpitämisessä. Yritys toimii Helsingissä ja Turussa sekä osaavan keskuksen kautta koko maassa.

- Mehiläisellä on ollut jo entuudestaan vahva asema merenkulkijoiden työterveyspalvelutuottajana. Kauppa vahvistaa asemaamme entisestään ja mahdollistaa palvelukehitystä merenkulkijoiden työterveyskonseptin ympärillä, toteaa Mehiläisen liiketoimintajohtaja Anssi Hartiala.

- Maresanin avulla kehitetty yhteistyö merenkulkijoiden työterveyshuollon ja työhyvinvointitoiminnan kesken osoitti toimivuutensa.  Mehiläisen resurssien ja digitaalisten palvelujen avulla tätä yhteistyötä on mahdollisuus levittää laajemmin koko merenkulkuun, toteaa Maresanin hallituksen puheenjohtaja Kari Välimäki.

Maresanin uraauurtavalla toiminnalla on pureuduttu työterveyshuollon vaikuttavuuteen sekä pyritty ennaltaehkäisemään työkykyyn vaikuttavia riskitekijöitä. Tavoitteena on huolehtia varustamoiden henkilöstön kokonaisvaltaisesta terveydentilasta.

- Merialan työolosuhteiden ja terveydellisten vaatimusten tunteminen sekä varustamon yhteistyötarpeiden tunnistaminen on lähtökohta työkykyä edistävälle palvelulle. Rakennamme valtakunnallisesti nyt entistä yhtenäisempää toimintamallia siitä, mikä on vaikuttavaa merimiesterveydenhuoltoa, sanoo vastaava työterveyslääkäri Minna Talvio Mehiläisestä.

Palveluiden saatavuus paranee

Mehiläinen tuo Maresanin asiakkaille mukanaan entistä paremman palveluiden saatavuuden. Mehiläisen toimipiste löytyy lähes kaikista rannikkokaupungeista. Asiakkaita palvelevat osaavat merimiesterveydenhuollon ammattilaiset.

- Asiointia fyysisillä vastaanotoilla täydentävät Mehiläisen etäpalvelut niin Digiklinikalla kuin jatkossa myös videovastaanotolla. Asiointia helpottaa myös OmaMehiläinen-sovellus, josta omat terveystiedot – muun muassa laboratoriotulokset ja röntgenkuvat – pääsee tarkistamaan kätevästi missä ja milloin vain. OmaMehiläisessä asiakkaiden käytössä ovat myös digitaaliset valmennusohjelmat elintapamuutosten tueksi, toteaa Mehiläisen Hartiala lopuksi.

Lisätietoja:
- Mehiläinen Oy, liiketoimintajohtaja Anssi Hartiala (p. 040 589 9604, anssi.hartiala@mehilainen.fi)
- Mehiläinen Oy, vastaava työterveyslääkäri Minna Talvio (p. 040 7271620, minna.talvio@mehilainen.fi)

- Maresan Oy, hallituksen puheenjohtaja Kari Välimäki (p. 050 559 9177, kari.valimaki@merimieselakekassa.fi)


Mehiläinen-konserni on tunnettu ja arvostettu yksityinen sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottaja Suomessa, joka tarjoaa laadukkaat, kokonaisvaltaiset palvelut nopeasti ja sujuvasti yksityis-, yritys- ja kunta-asiakkaille. Mehiläinen hoitaa, hoivaa ja huolehtii vuosittain yli 1,2 miljoonasta asiakkaasta. Mehiläisen yli 440 toimipisteessä palveluita tuottaa yhteensä yli 18 800 työntekijää ja ammatinharjoittajaa. 

​​

SÄHKÖINEN ASIOINTI

Merenkulkijat

Loki-palvelu>

Varustamot

Ankkuri-palvelu>

Hallinto

Extranet >