Jari Puhakka Merimieseläkekassan toimitusjohtajaksi 1.1.2021


M
erimieseläkekassan toimitusjohtaja Kari Välimäki siirtyy eläkkeelle 31.12.2020.  Merimieseläkekassan hallitus on valinnut uudeksi toimitusjohtajaksi YTM Jari Puhakan.  Jari Puhakka on tällä hetkellä Merimieseläkekassan sijoitusjohtaja ja toimitusjohtajan sijainen.

Jari Puhakka on toiminut yli 30 vuotta erilaisissa sijoitustoiminnan tehtävissä ja työeläkejärjestelmässä yli 13 vuotta.  Merenkulkuun Puhakka on perehtynyt nykyisessä tehtävässään yli kaksi vuotta.  Lisäksi Puhakka on ollut työeläkelaitosten johtoryhmissä ja eri yritysten hallituksissa.   Hänellä on siten laaja kokemus paitsi sijoitustoiminnasta ja työeläkealasta myös johtamisesta erilaisissa organisaatioissa.


*******************************************************

Työeläkeote - muutoksia


Ennakkotiedoista poiketen työeläkeote lähetetään vasta vuoden 2021 keväällä. Kevään 2021 työeläkeotteella on silloin huomioitu koronavuoden 2020 vaikutukset 31.12.2020 saakka. 


*******************************************************

Koronavirus: vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin:


Toimiiko Merimieseläkekassan asiakaspalvelu?

Palvelemme asiakkaita toistaiseksi vain puhelimitse tai sähköisesti Loki-palvelun kautta varotoimenpiteenä Korona-virusta vastaan. Yhteystiedoista löydät palveluajat.

Mahdollisen lomautuksen vaikutus MEL:n mukaiseen vanhuuseläkeikääni?

Lomautus voi vaikuttaa merimieseläkelain (MEL) mukaiseen henkilökohtaisesti ansaittuun alennettuun eläkeikään. Mikäli joudut tai olet joutumassa lomautetuksi ja olet lähellä vanhuuseläkeikää tai kenties jopa jo päättänyt pian siirtyä vanhuuseläkkeelle, ota yhteyttä Merimieseläkekassan eläkeneuvontaan. Käydään sinun tilanteesi läpi työhistoriasi ja tilanteesi perusteella.

Käsitelläänkö eläkehakemukseni normaalisti? Maksetaanko eläkkeeni?

Merimieseläkekassa käsittelee ja myöntää sekä maksaa työeläkkeet ja -etuudet normaalisti koronavirusepidemiasta huolimatta.

Voiko MEL-vakuutusmaksuihin saada lisää maksuaikaa?

Merimieseläkekassa voi varustamon pyynnöstä siirtää merimieseläkelain mukaisen eläkevakuutusmaksun eräpäivää enintään kolmella kuukaudella. Tällä pyritään helpottamaan varustamoiden hankalaa talous­tilannetta, jonka koronavirusepidemia on aiheuttanut. Lakia sovelletaan ajalla 10.4.2020 – 31.7.2020 erääntyviin eläkevakuutusmaksuihin.

Lakimuutos on hyväksytty.

Tiedote varustamoille

Tiedotteet

SÄHKÖINEN ASIOINTI

Merenkulkijat

Loki-palvelu>

Varustamot

Ankkuri-palvelu>

Hallinto

Extranet >

 

​Harppuunakortteli

rakentuu Turun Linnan viereen. Lisätietoa hankkeesta

 ​

Turvapostin lähettäminen

​Haluatko lähettää turvapostia Merimieseläkekassalle?

Ohjeet ja linkki​

​​TOIMISTO PALVELEE

Toimisto on avoinna

arkisin 9.00 - 15.00

​Uusi osoite 1.3.2019 alkaen

Kanavaranta 9
00160 Helsinki

Eläkeneuvonta arkisin

9.00 - 11.00 ja 13.00 - 14.00

info@merimieselakekassa.fi

Yhteystiedot>

Uutiset (RSS)