Jari Puhakka Merimieseläkekassan toimitusjohtajaksi 1.1.2021


M
erimieseläkekassan toimitusjohtaja Kari Välimäki siirtyy eläkkeelle 31.12.2020.  Merimieseläkekassan hallitus on valinnut uudeksi toimitusjohtajaksi YTM Jari Puhakan.  Jari Puhakka on tällä hetkellä Merimieseläkekassan sijoitusjohtaja ja toimitusjohtajan sijainen.

Jari Puhakka on toiminut yli 30 vuotta erilaisissa sijoitustoiminnan tehtävissä ja työeläkejärjestelmässä yli 13 vuotta.  Merenkulkuun Puhakka on perehtynyt nykyisessä tehtävässään yli kaksi vuotta.  Lisäksi Puhakka on ollut työeläkelaitosten johtoryhmissä ja eri yritysten hallituksissa.   Hänellä on siten laaja kokemus paitsi sijoitustoiminnasta ja työeläkealasta myös johtamisesta erilaisissa organisaatioissa.


*******************************************************

Mental Health Workshop 8.10.2020

How to prevent and destigmatize mental health issues on board

Welcome to a workshop with Alandia, in cooperation with the Finnish Seamen’s Service, the Finnish Seamen's Mission, and the Finnish Seafarers' Pension Fund, where we will learn about and discuss  mental health. The workshop material is based on the latest research and has been created in cooperation with BLÅ-mediamentor.

After the workshop you should have knowledge and practical tools to use when discussing mental health and preventing mental health issues on board.

The workshop takes place 09.30-16.15 the 8th of October at Clarion Hotel, Tyynenmerenkatu 2, Helsinki. Workshop language is English.


*******************************************************

Koronavirus: vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin:


Toimiiko Merimieseläkekassan asiakaspalvelu?

Palvelemme asiakkaita toistaiseksi vain puhelimitse tai sähköisesti Loki-palvelun kautta varotoimenpiteenä Korona-virusta vastaan. Yhteystiedoista löydät palveluajat.

Mahdollisen lomautuksen vaikutus MEL:n mukaiseen vanhuuseläkeikääni?

Lomautus voi vaikuttaa merimieseläkelain (MEL) mukaiseen henkilökohtaisesti ansaittuun alennettuun eläkeikään. Mikäli joudut tai olet joutumassa lomautetuksi ja olet lähellä vanhuuseläkeikää tai kenties jopa jo päättänyt pian siirtyä vanhuuseläkkeelle, ota yhteyttä Merimieseläkekassan eläkeneuvontaan. Käydään sinun tilanteesi läpi työhistoriasi ja tilanteesi perusteella.

Käsitelläänkö eläkehakemukseni normaalisti? Maksetaanko eläkkeeni?

Merimieseläkekassa käsittelee ja myöntää sekä maksaa työeläkkeet ja -etuudet normaalisti koronavirusepidemiasta huolimatta.

Voiko MEL-vakuutusmaksuihin saada lisää maksuaikaa?

Merimieseläkekassa voi varustamon pyynnöstä siirtää merimieseläkelain mukaisen eläkevakuutusmaksun eräpäivää enintään kolmella kuukaudella. Tällä pyritään helpottamaan varustamoiden hankalaa talous­tilannetta, jonka koronavirusepidemia on aiheuttanut. Lakia sovelletaan ajalla 10.4.2020 – 31.7.2020 erääntyviin eläkevakuutusmaksuihin.

Lakimuutos on hyväksytty.

Tiedote varustamoille

Tiedotteet

SÄHKÖINEN ASIOINTI

Merenkulkijat

Loki-palvelu>

Varustamot

Ankkuri-palvelu>

Hallinto

Extranet >

 

​Harppuunakortteli

rakentuu Turun Linnan viereen. Lisätietoa hankkeesta

 ​

Turvapostin lähettäminen

​Haluatko lähettää turvapostia Merimieseläkekassalle?

Ohjeet ja linkki​

​​TOIMISTO PALVELEE

Toimisto on avoinna

arkisin 9.00 - 15.00

​Uusi osoite 1.3.2019 alkaen

Kanavaranta 9
00160 Helsinki

Eläkeneuvonta arkisin

9.00 - 11.00 ja 13.00 - 14.00

info@merimieselakekassa.fi

Yhteystiedot>

Uutiset (RSS)