Laivatarjoilija

Laivatarjoilijan asiakaspalvelutyön työympäristöön voi kuulua moninaiset tehtävät aina messistä kahviloihin ja á la carte-ravintoloihin. Työtehtäviin kuuluvat messin tai salin järjestelyjä ja kattamista,  tilausten vastaanottamista, tarjoiltavien ruokien, juomien ja astioiden kuljetusta sekä myyntiä ja laskuttamista. Tarjoilija voi myös viimeistellä ja annostella ruoka-annoksia salissa asiakkaiden nähden.

Asiakaspalvelutaitojen ja kielitaidon lisäksi ammatti edellyttää sopeutumista aluksen erityiseen työympäristöön ja  oma-aloitteisuutta.  Työskentelyä laivaolosuhteissa edellyttää hyvää fyysistä kuntoa ja paineensietokykyä. 

Koulutus

Toisella asteella suoritettu ravintola- ja cateringalan perustutkinto, jossa suuntautumisena on asiakaspalvelun osaamisala ja osa tutkinnosta käsittää laivatalouspalvelut antaa valmiudet toimia laivatarjoilijana.

Työtehtäviä laivalla

Laivatarjoilijan työpaikkoja voivat olla matkustajalaivoilla ja ropax-laivoilla ravintolat ja kahvilat sekä rahtilaivoilla talousapulaisen tehtävät.

    Perämies
    Laivakokki
    Konemestari
    Laivatarjoilija
    Tarjoilija Wasa Espressilla

    Laivatarjoilijoita työskentelee matkustaja- ja ropax-laivoilla.